Кунева: С президента разговаряхме по важните неща в държавата

Кунева: С президента разговаряхме по важните неща в държавата
Кунева и Кънев са поздравили президента за ветото му върху бюджета. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Президентската институция е наистина независима и за съвместни позиции между която и да е било политическа институция и президента не може да става и дума. Нашият разговор беше изцяло издържан в конституционните правомощия на президента и нас като представители на политически сили. "

Това каза лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева след срещата между нея, лидера на ДСБ Радан Кънев при президента Росен Плевнелиев в четвъртък, съобщи БГНЕС.

Кунева обясни, че срещата е била по покана към тях като лидери на двете партии. Разговорът бил за важните неща в държавата според президента и според тях.

"Разбира се, че темата за бюджета и за утрешните разисквания беше част от тези разговори. По-голямата тема обаче беше как работят институциите помежду си, какво може да се направи, за да се спасят европейски средства, които до края на годината ще бъдат поставени в опасност. Президентът е много наясно с тази тема и понеже това е тема, която за мен е една от причините да се прави голяма българска, европейска политика зае част от нашето време за разговор", каза Кунева.

Тя посочи още, че е имало съвпадения в оценките им. Те са били "по отношение на необходимостта от откритост, когато се говори за бюджета, правото на всеки български гражданин да знае, както и тревогата ни за това как България ще продължи до края на годината с усвояването на средствата. С други думи - колко средства ще загуби до края на годината и новата финансова рамка – това са теми, по които имаме съвпадение".

От своя страна лидерът ДСБ Радан Кънев заяви, че трябва да е съвсем ясно, че президентската институция в България е напълно независима, обединяваща нацията и всякакви инсинуации, свързани с политически връзки между техните партии или партиите от Реформаторския блок и президента са абсолютно несъстоятелни.

Те са разговаряли за бюджета и Кънев каза, че те са го поздравили с ветото.

Той посочи и че не са пропуснали и това, че "очевидно това събуждане на обществото съ6ужда и паниката на политическата мафия в България. Тя в момента, в лицето на коалицията ДПС и "Атака", която вярвам утре ще стане вече юридически факт, провежда една атака и за пореден път, когато мафията в България е застрашена, тя си позволява да всява етническо напрежение. Това е нещо, което се случва 23 години системно в България и вярваме, че всеки демократичен политик трябва да се противопостави по един изключително категоричен начин", заяви лидерът на ДСБ.

#Радан Кънев #Меглена Кунева #ДСБ #Росен Плевнелиев #България #Атака #Движение България на гражданите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници