Египетският премиер предложи движението „Мюсюлмански братя” да бъде разпуснато

Египетският премиер предложи движението „Мюсюлмански братя” да бъде разпуснато
Полицията в Египет преговаря с ислямистите. Снимка: ЕПА/ БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Премиерът на Египет Хазем Беблауи е предложил ислямисткото движение „Мюсюлмански братя” да бъде законово разпуснато, предаде Газета Ру, цитирана от агенция "Фокус".

„Към настоящия момент правителството обмисля тази възможност”, поясни правителственият прессекретар Шериф Шауки.

Беблауи е отправил предложението си към министъра на социалните въпроси, чието министерство отговаря за отпускането на разрешителни за неправителствените организации.

Полицията е арестувала 1004 поддръжници на „Мюсюлмански братя" само за един ден, наречен от ислямистите „Петък на гнева".

От тях 558 души са задържани само в Кайро. По официални данни загиналите при последните сблъсъци в столицата са най-малко 90 души, съобщи бТВ.

Подкрепящите сваления бивш египетски президент Мохамед Мурси ислямисти призоваха привържениците си да продължат с демонстрациите и през уикенда, въпреки кръвопролитията.

Египетските сили за сигурност влязоха в събота сутринта в джамията „Ал Фатх", намираща се на площад Рамзес в Кайро. Те водят преговори с протестиращите, като е отправено предложение демонстрантите да напуснат джамията.

Припомняме, че ислямистите са се барикадирали в джамията, след като бяха разпръснати при "Марша на гнева" в петък, в резултат на което загинаха десетки.

#Египет #Хазем Беблауи #Мохамед Мурси #Кайро #сблъсъци #ислямисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници