"Сестрата на Зигмунд Фройд" вече и на българския книжен пазар

"Сестрата на Зигмунд Фройд" вече и на българския книжен пазар
"Сестрата на Зигмунд Фройд" е вече и на нашия пазар. Снимка: akademika.bg
A A+ A++ A

"Сестрата на Зигмунд Фройд" - третият роман на даровития македонски писател Гоце Смилевски, донесъл му Наградата за литература на Европейския съюз (2010) вече е на българския книжен пазар, съобщиха от издателството.

"Романът доставя истинско удоволствие. В него има голяма дълбочина, а езикът е поетичен и блестящ" - пише Асошиейтед прес за "Сестрата на Зигмунд Фройд".

Романът разказва как във Виена през 1938 г. нацистите разрешават на Фройд да излезе от страната заедно с посочените от него близки хора.

Убеден, че нацистите скоро ще напуснат Австрия, ученият включва в списъка своето семейство и сестрите на жена си (плюс кучето), но не и собствените си четири сестри, които впоследствие са изпратени в лагера в Терезин.

На фона на тази провокативна история Адолфина Фройд, най-малката сестра, разказва за живота си, за несбъднатите мечти, за любовта си, за обожавания по-голям брат. През призмата на нелекия живот на една изгубена в сенките на историята жена Смилевски разглежда проблемите на любовта, омразата и секса, на депресията и лудостта, отбелязват издателите.

#Зигмунд Фройд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Акценти

Инбет Казино