На 26 септември ще видим таблетът Nokia Sirius

На 26 септември ще видим таблетът Nokia Sirius
A A+ A++ A

Вече видяхме снимки на нов таблет на Nokia, който напомня много на моделите от серията Lumia, за който се говори, че ще бъде представен точно след месец на специално събитие на компанията на 26 септември в Ню Йорк. От The Verge имат допълнителна информация за устройството и от нея разбираме, че то носи кодовото име Sirius. Става дума за 10,1" таблет с Windows RT, който има дизайн като смартфоните Lumia.

Според информацията устройството е по-тънко и леко от iPad и с тегло около 500 грама. Ще разполага с цветен корпус и освен това ще включва камери с резолюция 2МР и 6МР. Като резолюция на екрана се посочва 1920x1080 пиксела, а освен това той е с подобрени характеристики за висока четимост под директна слънчева светлина.

Останалите характеристики включват мощен процесор Qualcomm Snapdragon 800, 2GB RAM и батерия за 10 часа работа с включени LTE възможности. Очакват се още microSD пор, 32GB вградена памет, Micro HDMI интерфейс и Micro USB порт. Компанията се кани да предложи и хардуерна клавиатура с вградена батерия и като цяло цената на таблета ще е сравнима с тази на iPad.

http://www.theverge.com/2013/8/26/4659436/nokia-sirius-windows-rt-tablet-specifications

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници