Кевин Ръд: Барак Обама обмисля „пълният набор от варианти” относно Сирия

Кевин Ръд: Барак Обама обмисля „пълният набор от варианти” относно Сирия
Премиерът на Австралия, Кевин Ръд, заяви, че американският президент Барак Обама обмисля „пълният набор от варианти” относно Сирия. Снимка: obshtestvo.net
A A+ A++ A

Премиерът на Австралия, Кевин Ръд, заяви, че американският президент Барак Обама обмисля „пълният набор от варианти” относно Сирия, предаде АФП, цитирана от „Агенция „ „Фокус“.

Австралия приема ротативното председателство на Съвета за сигурност на ООН следващия месец и Кевин Ръд е разговарял с Барак Обама за да „очертае пътя” след предполагаемата атака с химическо оръжие в Сирия, оставила стотици мъртви.

Според австралийския премиер, е пределно ясно, че режимът на Башар Асад е нанесъл удара срещу цивилното население в околностите на Дамаск. „Международната общност все повече достига до заключението, че химическите оръжия са били използвани и че режимът на Асад, по всяка вероятност, е отговорен.

Това би се оказало престъпление срещу човечеството и насилие срещу международните закони. Това няма да остане без последствия. Президентът Барак Обама разглежда всички опции”, заяви Кевин Ръд.

#Кевин Ръд #Барак Обама #Сирия #Башар Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници