Лазаров: Част от задържаните в Перник са свързани с убийството на Васил Горчев и Георги Илиев

Лазаров:  Част от задържаните в Перник са свързани с убийството на Васил Горчев и Георги Илиев
Според главния секретар на МВР, има свидетелски показания, които сочат, че част от задържаните в Перник са свързани с убийството на Васил Горчев и Георги Илиев. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

„Има свидетелски показания, които сочат, че част от задържаните в Перник са свързани с убийството на Васил Горчев и Георги Илиев“, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в предаването „Денят започва” на БНТ.

„На този етап това го разглеждаме като данни, ако се намерят доказателства в последствие това може да се включи в обвинителния акт. Имаме следствени дела за убийствата на Васил Горчев и на Георги Илиев. Материалите се проверяват сега”, обясни Лазаров.

На въпрос дали Сретан Йосич има връзка с убийството на Георги Илиев, защото неговото име също се появява в медиите, главният секретар обясни, че се касае се за една трансгранична престъпна дейност и много широк кръг от престъпления, простирали се извън пределите на България.

„Досега имаме едно повдигнато обвинение за убийството на Теодор Неофитов. Колегите продължават да търсят. На този етап търсим още две жертви, които са безследно изчезнали. Няма да навлизам във взаимоотношенията между лицата в групата.

Колкото и да звучи куриозно и българското общество, и задържаните лица имат интерес това дело да влезе в съдебна фаза и да се даде една светлина на истината”, добави Лазаров. За атентата на летище Сарафово, Лазаров каза, че „извършителите на терористичния акт ще бъдат съдени по българските закони рано, или късно”.

#Светлозар Лазаров #Георги Илиев #Сарафово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници