Камерън свиква парламента в четвъртък за ситуацията в Сирия

Камерън свиква парламента в четвъртък за ситуацията в Сирия
Британският парламент ще обсъди казуса за Сирия в четвъртък. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън прекъсна ваканцията на парламента и свиква заседание в четвъртък. Все повече сигнали, че чуждестранна военна намеса в Сирия е реална възможност, идват и от САЩ, които вече обявиха, че са напълно убедени в използването на химически оръжия срещу цивилни край Дамаск.

Камерън е провел разговор с руския президент Владимир Путин. Обаждането на премиера прекъсна важна правителствена среща на Путин в Западен Сибир. Подробности от разговора не бяха оповестени, но стана ясно, че руският президент е заявил, че няма доказателства за използване на химически оръжия от страна на режима на Башар Асад срещу цивилно население.

Сигналите, че Лондон и Вашингтон подготвят интервенция в Сирия заради пресичането на червената линия с използване на химическо оръжие, са налице, посочват световните медии. Пресата на Острова дори излезе със заглавия, че Великобритания има готов план за провеждане на военна операция, съобщи Нова телевизия.

В същото време сирийският режим в лицето на външния министър Уалид Муалем отрече категорично обвиненията за пореден път. Първият дипломат на Сирия допълни още, че правителството не би могло да разчисти евентуални доказателства, защото те биха са намирали в райони, които са под бунтовнически контрол. Муалем съобщи и че днешните инспекции на експертите от ООН са отложени за утре заради разногласия между бунтовниците във връзка със сигурността.

Резултати от проверките на международните специалисти все още няма.

#Сирия #Дейвид Камерън #Лондон #Вашингтон #ООН #Владимир Путин #Башар Асад #Дамаск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници