Най-тежка е обстановката в Русе

Най-тежка е обстановката в Русе
Снимка: Impact Press Group, Архив
A A+ A++ A

Най-усложнена от обилния сняг в страната е обстановката на територията на област Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В област Смолян се въвежда временно ограничение всички автомобили да се движат с вериги.

Най-усложнена е обстановката на територията на област Русе.  Затворени за движение на всички моторни превозни средства са пътищата: І-2 Русе–Разград; ІІ-23 Русе–Кубрат; ІІІ-501 Русе–Иваново–Две могили; ІІІ-202 Русе–Цар Калоян.

Постъпили са сигнали за закъсали леки автомобили в областта – на пътя Ветово–Смирненски – 1 кола, Николово–Русе – 6, и Бъзън–Русе – 3 коли.

Изпратени са екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) и на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПи) за извличане на закъсалите моторни превозни средства.

По пътя Русе–Силистра има обилни снеговалежи и снегонавявания с видимост 5-10 м. Продължава да е затворен Дунав мост поради влошена обстановка на територията на Румъния.

Остава ограничението за пропускане на транзитно преминаващи през страната тежкотоварни автомобили през граничните пунктове с Турция и Гърция.

Движението на всички МПС през Прохода на републиката и път I-1 Ботевград–Мездра да се осъществява с вериги.

В област Смолян се въвежда временно ограничение всички автомобили да се движат с вериги, а товарните автомобили – без ремаркета и полуремаркета, а в областите Разград, Смолян и Кърджали товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

През изминалото денонощие екипите на ГДПБЗН са реагирали на 22 сигнала за закъсали автомобили (10 в обл. Перник; 3 в Благоевград и др.); 17 сигнала за паднали дървета и опасни предмети и 9 сигнала за наводнени обекти.

По информация от нощта проблеми с електрозахранването има в отделни населени места в областите София, Враца, Монтана, Русе и Смолян.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници