Ситуацията в Сирия ще бъде обсъдена и в парламента

Ситуацията в Сирия ще бъде обсъдена и в парламента
Ситуацията в Сирия ще бъде обсъдена от депутатите още със старта на парламента. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Ситуацията в Сирия ще бъде обсъдена от депутатите още със старта на парламента. "Това е съвсем естествено, защото Народното събрание определя своя дневен ред съобразно събитията от вътрешната и външната политика", заяви парламентарният шеф Михаил Миков пред в. "Стандарт". Държавният глава Росен Плевнелиев също поиска депутатите да дебатират Сирия и да се вземат отговорни решения.

"Българският парламент да направи това, което беше направено в други европейски държави. Да се посочат ясно аргументите и да се прецени внимателно ролята на всеки един в настоящата ситуация и криза, в която се намира регионът", каза президентът след панихидата за 70 години от кончината на цар Борис ІІІ.

Във вторник темата Сирия ще бъде разгледана и на заседание на Изпълнителното бюро на БСП. В партията надделява позицията, че е необходимо да се изчакат решенията на ООН. Те ще се вземат на базата на доклада на инспекторите за ситуацията с вероятното използване на химическо оръжие в Сирия. А заключенията ще са готови след около 2 седмици. От ГЕРБ вече се обявиха за изслушване в парламента на премиера Пламен Орешарски по въпроса за подготовката на страната ни за поемане на бежанска вълна.

#Сирия #политика #Росен Плевнелиев #Борис ІІІ #ООН #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници