Лиляна Павлова: Орешарски няма позиция за Сирия

Лиляна Павлова: Орешарски няма позиция за Сирия
Снимка: БНР
A A+ A++ A

Премиерът няма мнение и позиция за Сирия и за това какво се случва там, каза народният представител от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на ГЕРБ Лиляна Павлова в интервю за предаването „Нека говорят" по БТВ, цитирана от Фокус.

„Има ли правителство? Защото го няма премиерът. Всички са чували за него, но никой не го е виждал. Кой ръководи изпълнителната власт, кой управлява държавата", попита Павлова.

„Предстои да решим дали да има вот на недоверие към правителството през идните дни, когато има заседание на парламентарната група. Те имат прекалено много теми, по които могат да бъдат критикувани. Дори да го направим, тройната коалиция отново ще си гласува подкрепа", посочи Лиляна Павлова. По нейните думи подкрепата на „Атака" за това управление е нестабилна, несигурна и почти нелепа. „При тази политика, която води тази партия, не виждам къде биха били опорните точки с нея", заяви Павлова на въпрос за евентуално сътрудничество с „Атака".

Във връзка с декларация на управляващите за приоритетите пред властта от есента, Павлова заяви: „Те са добри в гръмките думи, нека да видим въпросната декларация – когато говорим за мерки в интерес на българското общество, ще бъдем солидарни, но не и да легитимираме техните популистки мерки, защото със закон замразяват цената на тока, на водата, на парното. Няма такава система. В пазарна икономика това не е работещ механизъм". По думите й рано или късно тази цена трябва да се плати.

„Споразумение с управляващите може да има само при оставка и определена дата за избори. Иначе съгласието по популистките им намерения означава единствено да ги легитимираме и да споделим с тях отговорността за това, че няма да си изпълнят обещанията. Тяхната политика е назаем", добави депутатът Лиляна Павлова.

#Лиляна Павлова #Пламен Орешарски #Сирия #"Атака"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници