Samsung Galaxy Note 3 подобрява успешната формула

Samsung Galaxy Note 3 подобрява успешната формула
A A+ A++ A

Отново е септември и отново е време за представяне на следващото устройство в популярната серия уголемени смартфони Galaxy Note на Samsung. Galaxy Note 3 беше представен на специално събитие в Tempodrom в Берлин преди началото на изложението IFA и на пръв поглед е най-доброто предложение в серията досега, но това едва ли е изненадващо. Хардуерните характеристики подобаващо са получили сериозен ъпгрейд и вече включват 5,68" Super AMOLED дисплей с full HD резолюция, цели 3GB RAM и четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800 с честота 2,3GHz, макар че на някои пазари ще се предлага вариант с Exynos 5 Octa.

Нова e и камерата, която има сензор с 13МР и може да записва видео в различна резолюция и кадрова честота - UHD 30fps, full HD 60fps и 720р 120fps. В допълнение, капацитетът на батерията се е увеличил до 3200 mAh. Всичко това в корпус, който е по-тънък и по-лек от този на предшественика му - дебелина 8,3 мм и тегло от 168 г. Galaxy Note 3 предлага и нов дизайн със заден панел, който имитира текстурата на кожа и дори има имитация на конци в краищата. Вдъхновението от тефтер се забелязва и в страничния профил на смартфона, който съдържа пластмасова хромирана лента, имитираща страници на затворен бележник.

В същото време компанията акцентира главно върху софтуерните подобрения, които се възползват максимално от възможностите на писалката S Pen. Тя също е претърпяла промяна и вече е симетрична, което означава, че няма значение как ще се постави в специалното гнездо. Air Command е една от големите промени в софтуерно отношение, която може да се активира с изваждането на стилуса или с приближаването му към екрана, което трябва да се отработи, защото трябва кратък период на свикване.

В менюто Air Command са поместени основните функции на писалката - Action Memos, Pen Window, S Finder и Scrapbook. Първата дава възможност за записване на ръкописни бележки, чието съдържание след това се използва за различни действия. Например, ако сте записали име и телефонен номер, може лесно да го наберете или добавите в указателя. Разпознават се още адрес за електронна поща, пощенски адрес и връзка към сайт и има опция за търсене сред ръкописните бележки, което работи много добре.

Интересна добавка е и Pen Window. С него можете да нарисувате прозорец върху екрана и да го запълните с избрано приложение. Функцията е забавна и засега поддържа ограничен брой приложения, но с нея например можете да покажете върху екрана видео от YouTube, калкулатор или браузър, докато използвате други приложения. My Magazine е друга новост, която на пръв поглед е отговор на HTC BlinkFeed. С нея получавате бърз достъп до съдържание и новини от различни източници, а активирането става с жест в долната част на екрана. По отношение на възможността за работа с повече от едно приложение, която познаваме като Multi Window, Samsung добавя опция за отваряне на едно и също приложение два пъти - например прозорци от един чат клиент. Има и възможност за споделяне на съдържание от единия прозорец в другия.

Като цяло Galaxy Note 3 изглежда солиден ъпгрейд на предшественика си. Налице са по-мощен хардуер и подобрен софтуер, който най-вероятно ще достигне и до Galaxy Note II с ъпдейт. Прави впечатление, че с всяка версия на големите устройства корейската компания става все по-уверена и отделя все повече внимание на писалката S Pen, без която линията Galaxy Note със сигурност нямаше да бъде същата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници