Според ирански медии химически оръжия в Сирия били вкарани през Турция

Според ирански медии  химически оръжия в Сирия били вкарани през Турция
На фона на натиска на официална Анкара за провеждане на военна операция срещу Сирия заради атаките с химическо оръжие от режима на Башар Асад, иранските медии упорито твърдят, че използваните миналия месец химически оръжия са били вкарани в Сирия през Тур
A A+ A++ A

На фона на натиска на официална Анкара за провеждане на военна операция срещу Сирия заради атаките с химическо оръжие от режима на Башар Асад, иранските медии упорито твърдят, че използваните миналия месец химически оръжия са били вкарани в Сирия през Турция, съобщи турската информационна агенция АНКА.

Информацията на телевизионния канал „Прес ТВ“ за твърдения, че химическите оръжия се доставят в Сирия именно чрез Турция, е базирана на данни от жители на пограничната турска провинция Хатай.

Цитира се и позицията на бивш член на областния съвет – Мохамед Гюнеш, който обяснява, че няма никаква причина сирийският президент да убива собствения си народ, а преобладаващото мнение на живеещите в пограничните турски провинции е, че химическите оръжия са използвани не от сирийското правителство, а от свързаната с „Ал Кайда” джихадистка групировка „Ал Нусра“.

Мохамед Гюнеш припомня също така, че преди четири месеца турските сили за сигурност извършват обиск на жилища, обитавани от въоръжени бойци на „Ал Нусра“, и там откриват цилиндър, пълен с два килограма боен газ зарин.

„Използват границите ни, за да вкарват в Сирия бойни газове“, посочи още Мохамед Гюнеш, цитиран от иранския телевизионен канал „Прес ТВ“.

#Сирия #Турция #Иран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници