Пламен Орешарски ще участва в "Летния Давос" в Китай

Пламен Орешарски  ще участва в "Летния Давос" в Китай
Пламен Орешарски ще участва и в най - мащабната среща на бизнеса, която се провежда в Азия тази година в рамките на Световния икономически форум. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Пламен Орешарски ще бъде на работно посещение в Китай от 8 до 12 септември 2013 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на визитата българският премиер ще се срещне с председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян.

Пламен Орешарски ще участва и в най - мащабната среща на бизнеса, която се провежда в Азия тази година в рамките на Световния икономически форум.

На "Годишната среща на новите шампиони", известна още като "Летният Давос", българският премиер ще бъде един от шестимата министър-председатели, които ще участват във форума. Орешарски ще сподели своя опит и визия пред внушителната аудитория в рамките на дискусията "Ново начало за Европа" заедно с премиера на Белгия Елио Ди Рупо, премиера на Финландия Юрки Катайнен и премиера на Малта Джоузеф Мускат.

Форумът в гр. Далиен ще събере повече от 1 600 участници от над 90 страни и 95 националности, сред които – представители на водещи глобални компании, млади лидери, учени и изследователи, иноватори в технологичната сфера, предприемачи. Повече от 300 журналисти ще отразяват срещата на "новите шампиони". В работното посещение в Китай ще участват вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева и министърът на земеделието и храните Димитър Греков.

 

#Пламен Орешарски #Китай #Ли Къцян #Белгия #Елио Ди Рупо #Финландия #Юрки Катайнен #Даниела Бобева #Димитър Греков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници