Иран: Военен удар срещу Сирия е незаконен според устава на ООН

Иран: Военен удар срещу Сирия е незаконен според устава на ООН
„Използването на химическо оръжие предизвиква решително осъждане, независимо от това, коя от страните в конфликта е прибягнала до това”, посочи Зариф. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Иранският министър на външните министър Мохамад Джавад Зариф предупреди, че евентуална военна намеса срещу Сирия ще е незаконна според Устава на ООН.

"Не знам защо онези, които твърдят, че всички опции са на масата, не разбират, че цивилизованите държави преди 65 г. са оттеглили опциите от масата за преговори, след като в устава на световната организация са отхвърлили използването на сила ", посочи Зариф на съвместна пресконференция в Багдад с иракския си колега Хошиар Зебари.

Иран е загрижен от опитите за започване на война в региона и смята, че конфликтът в Сирия може да бъде решен само с помощта на диалога, посочи иранският външен министър.

С безпокойство следим опитите за започване на война в региона и смятаме, че диалогът е единственото решение за конфликта в Сирия”, заяви Зариф.

Двамата министри осъдиха използването на химическо оръжие в Сирия.

Използването на химическо оръжие предизвиква решително осъждане, независимо от това, коя от страните в конфликта е прибягнала до това”, посочи Зариф.

Той призова държавите в региона да си сътрудничат, „за да попречат на започването на война срещу Сирия”.

#Мохамад Джавад Зариф #Сирия #ООН #военен удар #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници