Франция решава за Сирия след гласуването на Конгреса в САЩ

Франция решава за Сирия след гласуването на Конгреса в САЩ
„Когато станат известни резултатите от гласуването в Конгреса на САЩ и бъдат получени изводите на мисията на ООН, разследваща предполагаемата химическа атака в околностите на Дамаск, т.е. след около десет дни, президентът Оланд ще обяви пред французите св
A A+ A++ A

Президентът на Франция Франсоа Оланд ще обяви своето решение за Сирия само след като получи всички данни, заяви френският министър на външните работи Лоран Фабиюс пред телевизия „Франс 3”, предава „Фокус“.

„Когато станат известни резултатите от гласуването в Конгреса на САЩ и бъдат получени изводите на мисията на ООН, разследваща предполагаемата химическа атака в околностите на Дамаск, т.е. след около десет дни, президентът Оланд ще обяви пред французите своето решение за Сирия”, посочи Фабиюс.

В същото време министърът отново подчерта, че за Париж „не подлежи на съмнение” извършването на химическата атака и че за нея е отговорен режимът на Башар Асад.

В тази връзка Фабиюс отбеляза, че международната общност не може да бездейства.

Ако няма намеса, тогава на властите в Сирия, а също така на страни като Иран или Северна Корея ще бъде даден сигнал, че срещу цивилното население може да се използва химическо оръжие”, подчерта Фабиюс.

#Лоран Фабиюс #Франсоа Оланд #Сирия #ООН #САЩ #конгрес #Башар Асад #химически оръжия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници