Вашингтон подготвя планове за различни сценарии в Сирия

Вашингтон подготвя планове за различни сценарии в Сирия
„Очевидно е, че трябва да бъдем много внимателни и предпазливи, така че да не се окажем въвлечени в това. А освен това има риск от реакция и ответни действия срещу наши приятели”, посочи Макдона. Снимка: tv.msnbc.com
A A+ A++ A

Администрацията на Барак Обама подготвя планове за различни сценарии след евентуалните военни удари на САЩ срещу сирийския режим, съобщи представител на Белия дом, цитиран от АФП.

Ръководителят на администрацията на американския президент, Денис Макдона, отказа да посочи, дали Барак Обама смята да предприеме удари, ако Конгресът откаже да даде зелена светлина за провеждане на военни действия, предава БГНЕС.

Рисковете са многостранни. Един от тях е, че можем да се окажем въвлечени във водещата се гражданска война”, отбеляза Макдона, докато Барак Обама се подготвя да отправи обръщение към нацията във вторник, посветено на сирийската криза.

Очевидно е, че трябва да бъдем много внимателни и предпазливи, така че да не се окажем въвлечени в това. А освен това има риск от реакция и ответни действия срещу наши приятели”, посочи Макдона.

#САЩ #Сирия #Барак Обама #конгрес #военна операция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници