Румен Петков: Каква е цената, която БСП плаща за подкрепата на „Атака“

Румен Петков: Каква е цената, която БСП плаща за подкрепата на „Атака“
"Разбирам, че ние сме част от причините за протестите, но ние трябва да създадем сигурност и спокойствие, ако искаме предстоящите есен и зима да запазим държавността и институционализма“, каза още Румен Петков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нашата неспособност, очевидно, води до по-широк периметър за останалите участници. Аз продължавам да питам: каква е цената, която БСП плаща за подкрепата на „Атака“, заяви пред „Фокус“ Румен Петков от БСП.

Нали разбирате, че пълноценната основа, средата на една лява партия са интелектуалците. Как интелектуалците възприемат факта, че Волен Сидеров е председател на Етичната комисия на Народното събрание? Това е катастрофа – аз съм разговарял с поети, писатели, художници – те са омерзени от това решение“, коментира още Петков.

Ако БСП сме безхарактерни и не можем да защитим свои виждания, свои кадрови предложения, свои управленски предложения, свои политики, а това го прави някой друг – защо трябва да се сърдим на някой друг, че отстоява кадрите си, че отстоява решенията си, че отстоява действията си?“, отговори Петков на въпрос за ролята на ДПС в управлението.

Според него това са все неща, които от партията не обясняват на обществото, скриват ги някак си – и после се чудят защо им е малко участието във властта.

Кадровите решения, в Плевенско например, където областният управител е от ДПС: убеден съм, че ръководството на ДПС добре разбира, че на Плевенската панорама и мавзолея „Освобождението на Плавен“ - надали това е най-доброто решение. Нямаме нито едно кадрово решение – и това е отговорност на ръководството на БСП. Не можем да се сърдим на партията като цяло“, обясни още Петков.

По думите му в следващите месеци трябва да се осигури една сравнително спокойна есен и зима.

Всеки трус, всяко сътресение допълнително ще създава проблеми и ще отдалечава добрите решения. Разбирам, че ние сме част от причините за протестите, но ние трябва да създадем сигурност и спокойствие, ако искаме предстоящите есен и зима да запазим държавността и институционализма“, каза още Румен Петков.

#Румен Петков #БСП #ДПС #"Атака" #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници