В МС представиха мерки за намаляване на загубите по оперативни програми

В МС представиха мерки за намаляване на загубите по оперативни програми
Зинаида Златанова председателства заседание на Съвета за координация при управление на средствата от ЕС. Снимка: www.24chasa.bg
A A+ A++ A

На заседание на Съвета за координация при управление на средствата от ЕС бяха представени мерките, предприети от страна на управляващите органи на оперативните програми, за намаляване на риска от загуба на средства през 2013 г. и степента на подготовка на оперативните програми за периода 2014-2020 г.

Срещата беше председателствана от заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова, съобщиха от правителствената информационна служба. Коментирани бяха областите на въздействие на оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони през следващия период, както и „белите места“, които до момента не са обхванати.

На срещата беше постигната договореност работата по разпределение на дейностите между програмите и премахване на „белите места“ да бъде завършена до края на септември. Златанова обърна специално внимание на важността оперативните програми за следващия период да бъдат представени в ЕК във възможно най-кратък срок. Очаква се до края на септември България да представи на Европейската комисия оперативните програми „Транспорт и транспортна инфраструктура“ и „Околна среда“, както и първи проектен вариант на ОП „Иновации и конкурентоспособност“.

До края на октомври на ЕК ще бъдат изпратени за преглед и коментари и оперативните програми „Региони в растеж“ и „Развитие на човешките ресурси“, както и проектен вариант на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

#Зинаида Златанова #ЕК #ОП #договореност #срок #комисия #ресурси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници