Йордан Цонев: В 11 области има картелни споразумения

Йордан Цонев: В 11 области има картелни споразумения
A A+ A++ A

В 11 области има картелни споразумения, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев по време на заседанието на парламентарната икономическа комисия, предаде репортер на БГНЕС. Депутатът обяви, че се подготвя пакет от мерки, който да атакува монополите и картелните споразумения, ще се разпишат и конкретни изисквания към договорите, които се сключват с потребителите.

„Трябва да сме чувствителни по темата с господстващото положение“, коментира от своя страна икономическият министър Драгомир Стойнев, който беше изслушан по време на заседанието на комисията. „КЗК трябва да следи да няма монополи и картелни споразумения, факт е, че в пазарна икономика, каквото е българската, има структури, които злоупотребят с господстващо положение“, каза още той.

Той подчерта, че гражданите трябва да усещат защитата на КЗП, и намекна, че хората се съмняват в ефекта от дейността на КЗП. В момента се работи за създаването на помирителни комисии, които да бъдат в сферата на ВиК услугите, топлоенергетиката, електроенергетиката, информационните и комуникационните услуги, съобщи министър Стойнев.

Министърът коментира и ситуацията във ВМЗ.

„ВМЗ в момента изпълнява своите поръчки, работи се на три смени. Във всяка една моя среща, когато има възможност, правя всичко възможно да се спечелят поръчки в отбранителната индустрия, министърът на отбраната на Виетнам прояви огромен интерес към българските възможности в този сектор. Амбицията на правителството е да покаже, че държавни фирми могат да бъдат печеливши и могат да работят. За големи ключови предприятия може и да има и международни конкурси за мениджмънта им“, каза още Стойнев.

#Йордан Цонев #картелни споразумения #мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници