Васил Маринов: Издръжката на един бежанец за месец е 1100 лв.

Васил Маринов: Издръжката на един бежанец за месец е 1100 лв.
По данни на МВР към момента в страната ни има малко под 4 хил. бежанци. Снимка: www.security.bg
A A+ A++ A

„Издръжката на един бежанец за месец е 1100 лв.“, каза пред журналисти заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов след заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде агенция „Фокус“.

Той уточни, че 65-те лева на бежанците за месец не са за храна, а са джобни пари, с които да могат да разполагат. Стана ясно, че към този момент броят на бежанците е малко под 4000. „Нарастването на броя на бежанците е доста динамично.

Ако средно е било около 400 на месец, за август броят им е 1500, от началото на септември до момента бежанците са около 550. На първо време - търсим сгради, за които не ни трябва финансов ресурс, тъй като е по-добре да изразходваме този ресурс за лекарства, настаняване на бежанци. За момента няма усложнения на криминогенната обстановка.

Създадена е методика, по която при първоначално настаняване на бежанците ги интервюираме, за да може да се отделят лицата, които попадат в рисков контингент. Те ще бъдат настанявани в закрит тип лагери“, посочи земестник-министърът.

#бежанци #лекарства #сгради #джобни #храна #Ред #Васил Маринов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници