Ханес Свобода: Политическата култура в България е подобрена

Ханес Свобода: Политическата култура в България е подобрена
Свобода определи срещата си с министър-председателя като много интересна, на която са били разгледани въпроси, касаещи и България, и евросъюза. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България има редица важни подобрения на политическата култура в страната, които забелязвам от предишното ми посещение в страната“, отбеляза председателят на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода след срещата си с премиера Пламен Орешарски, предава „Фокус“.

Свобода определи срещата си с министър-председателя като много интересна, на която са били разгледани въпроси, касаещи и България, и евросъюза.

ГЕРБ се върна в парламента, защото това е ролята на опозиция. А министър-председателят и правителството започнаха диалог с гражданското общество, което също е много важно“, каза Свобода и подчерта, че ще се срещне и с представители на протестиращите, за да чуе от тях как смятат да бъдат полезни на управляващите.

Ние се стремим към подобряване на икономическото и социалното положение на много бедни хора както в Европа, така и в България. Необходима е обаче една цялостна реформа на управлението“, добави Ханес Свобода.

Според него в миналото у нас много малък брой фирми са печелели обществени поръчки и именно това трябва да се промени, като в търговете да могат да участват и по-малките фирми.

#Ханес Свобода #Пламен Орешарски #България #Европейски съюз #политика #правителство #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници