"Техеран Таймс": Сирия ще се присъедини към Конвенцията за забрана на химическите оръжия

"Техеран Таймс": Сирия ще се присъедини към Конвенцията за забрана на химическите оръжия
„Официално казано от днес Сирия се присъединява към страните, подписали конвенцията за забрана на химическите оръжия”, заяви сирийският посланик в ООН, Башар Джафари. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирия обяви, че ще стане пълноправен член на Организацията за забрана на химическите оръжия, пише „Техеран таймс“, предава „Фокус“.

Сирийският президент Башар Асад е обещал да предприеме тази стъпка, част от плана на Русия да се предотвратят удари по близкоизточната страна.

„Официално казано от днес Сирия се присъединява към страните, подписали конвенцията за забрана на химическите оръжия”, заяви сирийският посланик в ООН, Башар Джафари, след като прие за подписване официалните документи за присъединяване.

Според условията за присъединяване, Сирия ще стане пълноправен член на Конвенцията 30 дни след като документите за ратификация са депозирани в централата на ООН.
Сирия беше една от седемте държави, които отказаха да се присъединят към Конвенцията от 1997 г., задължаваща всички подписали я страни да унищожат запасите си от химически оръжия.

#Сирия #ООН #конвенция #забрана #химически оръжия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници