Европа ще ни помага, ако преди това си помогнем сами

Европа ще ни помага, ако преди това си помогнем сами
A A+ A++ A

Земеделското министерство предлага вариант за подпомагане на родните поризводители на зеленчуци. Идеята е българско производство „свежи“ зеленчуци да се продават в големите вериги хипермаркети, 5-6 часа, след като са били откъснати, което означава, че производителите не трябва да са на по-голямо от 100-150 км. разстояние от магазините. Практиката не е нова и вече е развита във Франция.

В същото време, според председателя на Асоциацията на земеделските производители Христо Цветанов, новата идея е "поредна щуротия“, защото през октомври нямало как да се доставят „свежи“ зеленчуци. Въпросът, който всеки би си задал е, защо, след като се предлага една на пръв поглед добра идея, земеделските производители не я приемат?

Нали искахме стимули за родното производство, е, това е добър стимул - произвеждаш – продаваш! Регулярното производство да има осигурен пласмент е мечта на всеки, които знае, какво е да зависиш изцяло от прогнозата за времето и да трепериш за резултатите от труда си на полето. Няма как да искаме евросубсидии, ако ни мързи да работим и да погледнем малко по-далече от върха на собствения си нос! Европа ще ни помага, ако преди това си помогнем сами!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите