Ековедомството търси партньорство със строителния бранш

Ековедомството търси партньорство със строителния бранш
Според екоминистърът, от изключителна важност е Камарата на строителите в България да откликне на поканата за сътрудничество. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

„Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ търси партньорство със строителния бранш и разчита на обмен на информация и опит. Ще се разплатим по всички просрочени задължения по изпълнение на проекти по програма ИСПА“, заяви министър Искра Михайлова, предаде БГНЕС.

"Ние имаме задължения по Договора за присъединяване към ЕС, имаме ангажименти към българските граждани и отговорност за реализацията на поредица от проекти, особено по закриване на стари и нерегламентирани сметища, и изграждане на депа за твърди битови отпадъци, които продължават да се финансират по програма ИСПА", каза още Михайлова.

„Точно вие като строители можете най–точно да кажете, къде са пропуските в техническото проектиране и подготовката на проектите. Не говоря за системите за одобрение на проектите, не говоря за системите за оценка на проектите от Управляващия орган, говоря за самото техническо естество на проектите, които строителния бранш изпълнява“, добави министърът.

Михайлова подчерта, че е от изключителна важност, Камарата на строителите в България да откликне на поканата и да се направят специални срещи, както и да се ползва опитът в изпълнението на проектите.

#МОСВ #Искра Михайлова #сметища #ИСПА #ЕС #строители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници