Световната банка увеличава помощта за страни с крехки икономики

Световната банка увеличава помощта за страни с крехки икономики
"Ние ще увеличим нашия ангажимент към крехките и засегнати от конфликти държави, което ще изисква от нас да сме по-предприемчиви", заяви Ким. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Световната банка Джим Йон Ким заяви, че институцията възнамерява да увеличи помощта си за крехките и засегнати от конфликти държави с 50% през следващите три години.

Според Ким, увеличаването на помощта за най-слабите държави е част от целите на СБ за намаляване на бедността и увеличаване на общия просперитет, предава „Фокус“.

„Ние ще увеличим нашия ангажимент към крехките и засегнати от конфликти държави, което ще изисква от нас да сме по-предприемчиви, да предприемаме повече рискове и да ангажират повече ресурси”, каза Ким по време на реч в университета „Джордж Вашингтон”.

Увеличаването на ресурсите ще дойде както от подразделението на банката за работа с най-бедните нации - Асоциацията за международно развитие - така и от нейното поделение за финансиране на частния сектор, Международната финансова корпорация.

„Важна част от нашата работа е в държави излизащи от конфликт, засегнати от конфликт или заседнали в продължително деликатно състояние. Както всички добре знаем, когато държава остане дълго в деликатно състояние, често избухва конфликт”, посочи президентът на Световната банка.

#Световна банка #Джим Йон Ким #помощ #държави

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници