Спецсъдът иска да цензурира медиите

Спецсъдът иска да цензурира медиите
Спецсъдът поиска от българските медии да му предоставят за предварителна проверка материалите, които смятат да публикуват за новата структура. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководството на спецсъда официално поиска от печатните и електронните медии при поискване да му предоставят „за съгласуване“ статии, отразяващи дейността на новата структура още преди да бъдат публикувани.

Това се казва в специално съобщение на пресцентъра на новата структура, разпратено до медиите в сряда.

„Желаем да ни окажете съдействие относно получаване на обратна връзка за съгласуване точността на подадената от нас информация, изпращайки ни заглавия на статии и евентуални публикации, свързани със Специализирания наказателен съд, преди те да бъдат отпечатани“, пише в съобщението.

Освен това от спецсъда уточняват, че „с оглед коректност и точност в комуникацията“ най-учтиво молят медиите да престанат да назовават новото съдилище с всякакви прозвища, различни от официалното – Специализиран наказателен съд. За пример е посочено популярното наименование „Антимафия“.

От съда уточняват още и че официалната му политика „не предполага даване на интервюта от съдиите при постановяване на съдебни актове, както и коментар на същите“.

В съобщението е указано, че всякаква допълнителна информация по конкретно дело може да бъде поискана и получена писмено след допитване до съответния съдия, разглеждащ казуса.

#спецсъд #медии #статии #Специализиран наказателен съд #Антимафия #съдии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници