Агенцията на ООН за бежанците разбрала за условията у нас от медиите

Агенцията на ООН за бежанците разбрала за условията у нас от медиите
Кристалина Георгиева посети бежанските центрове към Държавната агенция за бежанците в кв. Враждебна и Военна рампа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Агенцията на ООН за бежанците не е разполагала с предварителна информация за тежките условия във „Враждебна“ и „Военна рампа“. Тя разбира за съществуването и оперативността на двата центъра от медиите, съобщават от Агенцията.

Експертите по проблемите с бежанците от ООН категорично отхвърлят всякакво свое участие в одобряването на сгради сега използвани като центрове за прием на търсещите убежище в "Враждебна" и "Военна рампа", както бе заявено в понеделник сутринта от председателя на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев в интервю за Българската национална телевизия "Канал 1".

Агенцията на ООН за бежанците от самото начало счита условията в тези два центъра като мизерни и веднага призова правителството да увеличи усилията си за осигуряването на адекватни и достойни условия за търсещите убежище в страната.

В понеделник сутринта Николай Чирпанлиев заяви, че когато центровете във "Враждебна"и "Военна рампа" са приемани, е присъствал представител на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

От агенцията твърдят, че никога не са консултирали за годността на сградите или с давали оценка на условията в тези два центъра.

Звеното отново заяви своята готовност да предостави техническа помощ и съвети на правителството на България, докато страната работи за посрещане на международните си задължения за закрила на бежанците.

#бежанци #Николай Чирпанлиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници