Ако теглим в една посока, ще успеем, заяви Сакскобурготски

Ако теглим в една посока, ще успеем, заяви Сакскобурготски
Симеон Сакскобурготски заяви, че само ако сме обединени ще успеем. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не познавам нация, не съм срещал нация или народ, който да преуспее, който да постигне целите си разделен. Това каза бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски в понеделник.

Бившият премиер бе сред гостите на отбелязването на юбилейната 100 годишнина на Върховния административен съд (ВАС). На нея бяха поканени първите държавни мъже, сред които и председателят на НС, премиерът, президентът, както и първите в съдебната система, сред тях и главния прокурор и председателят на ВКС, съобщи БГНЕС.

"Ако има малко повече диалогичност, взаимоуважение, но и същевременно най–вече да се вслушваме в думите на другия, преди да се изкажем и въобще да положим толерантността", каза той. Симеон Сакскобургготски призна, че е получавал критики, защото е бил "прекалено толерантен".

"Трябва да уважава всички, мнението на всеки един, независимо от това, което човек мисли. И с това желание да видим едно общество, което се обединява и което може наистина да изведе каруцата. Ако теглим всички в една и съща посока съм твърдо убеден, че ще се постигне", каза бившият премиер.

#Симеон Сакскобурготски #ВАС #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници