Основна цел е намаляването на нелегалните имигранти, каза Цветлин Йовчев

Основна цел е намаляването на нелегалните имигранти, каза Цветлин Йовчев
Намаляване на броя на нелегалните имигранти е първата цел на Плана за овладяване на кризата, смята министър Цветлин Йовчев. Снимка: bgnews.me
A A+ A++ A

Намаляване на броя на нелегалните имигранти е първата цел на Плана за овладяване на кризата, която възникна с масовото навлизане на хора, търсещи закрила на територията на България, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев по време на пресконференция. Той заяви, че ще бъде предложено проектът за план да бъде приет на заседание на Министерски съвет.

В него се поставят седем основни цели. „Планът цялостно се опитва да даде решение на проблема със засиления имиграционен натиск към нашата страна. В този план, освен целите, инициативите, дейностите, са заложени необходимите ресурси – технически, материални, финансови, източниците за тях, сроковете и план кой ще носи отговорност за изпълнението”, заяви министърът.

По отношение на намаляване броя на нелегалните имигранти, Йовчев заяви, че се предвижда ограничаване на броя на хората, които влизат, както и ускоряване на темповете за извеждане извън територията на страната на тези, които нямат основание на бъдат тук.

„Втората основна цел е гарантиране сигурността на българските граждани, ограничаване на рисковете”, каза още вътрешният министърът. Сред целите той отбеляза самоиздържане на бежанците и принос към социалната система и ефективна комуникация с обществото.

#Цветлин Йовчев #план #сигурност #граждани #комуникация #общество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници