Бизнесмен осъден на 9-години затвор си реже втори пръст

Бизнесмен осъден на 9-години затвор си реже втори пръст
Сега бизнесменът очаква отговор на своя молба до Върховната касационна прокуратура, с която иска да бъде освободен незабавно. Снимка: Блиц
A A+ A++ A

Затворникът Ивайло Зартов, който в навечерието на влизането си зад решетките си отряза пръст пред камера, заплашва да повтори. Тогава той твърдеше, че ефективната му деветгодишна присъда е несправедлива и се е решил да се осакати по този начин, защото никой не обръща внимание на самозапалванията, а иска обществото да разбере за неговия случай, съобщава БгДнес.бг.

Зартов е предупредил върховните съдии, че може да повтори и отново да си отреже пръст заради глухотата на институциите и отказа да бъде преразгледано делото му.

Ивайло Зартов бе осъден за присвояване на суми в особено големи размери в руско-българската фирма "Инглиш Вилидж". Три инстанции на българската правосъдна система признаха за виновен бургаския бизнесмен за изчезването на над 3 млн. лева от частната компания. Съпругата на Зартов Катя Донкова, с която си казаха "да", след като той вече бе в затвора, обаче казва, че едва успява да събере по 30 лв. на седмица, които да му изпрати. Самият Зартов през цялото време твърди, че е невинен и е бил натопен.

Сега бизнесменът очаква отговор на своя молба до Върховната касационна прокуратура, с която иска да бъде освободен незабавно.

Бургаският бизнесмен твърди, че е натопен от почетния консул на Русия в морския град Тонко Фотев и бившия полковник от КГБ и депутат в Думата Генадий Гудков, с когото са били съдружници в "Инглиш Вилидж". Именно след разкрития на българина зам.-председателят на "Справедлива Русия" Гудков остана без депутатски мандат.

#Ивайло Зартов #Върховната касационна прокуратура #Генадий Гудков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници