Експерт: Данните за жертвите на трафик не са верни

Експерт: Данните за жертвите на трафик не са верни
„Данните за жертвите на трафик, които са изнесени от Цветан Цветанов, не са верни“, твърди Гергана Алексова, секретар на Национална комисия за борба с трафика на хора. Снимка: www.crimes.bg
A A+ A++ A

„Данните за жертвите на трафик, които са изнесени от Цветан Цветанов, не са верни - може би някой го е подвел“, заяви в интервю за Агенция „Фокус“ Гергана Алексова, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора. „Това са жертви, а по данни на дела, които вече са влезли в досъдебно производство, не тези, които са в разследване, и не тези, които през съответната година са сигнализирани, че са станали жертва на трафик и все още са под защита на Националната комисия и на държавата в някой от държавните приюти или в кризисни центрове“, допълни тя.

„Намаляват жертвите на трафик и това трябва ясно да се каже. Това е битката, която всички ние водим. Целта е жертвите на трафик на хора да бъдат сведени до нула. Това е една много трудна битка, надяваме се да не е безкрайна. Надяваме се на помощта на цялото общество и на всички, да бъдем непримирими с това престъпление”, коментира Алексова.

„В официалната статистика на Върховната касационна прокуратура, която е публикувана на сайта на Националната комисия на борба с трафика на хора, се посочва, че общо пострадали жертви през 2012 година са 580.  

#хора #Цветан Цветанов #Върховната касационна прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници