Според Дянков, няма метод за измерване на корупцията

Според Дянков, няма метод за измерване на корупцията
Нито един икономист не е открил обективен метод за измерване на корупцията, твърди Симеон Дянков. Снимка: ikonomika.org
A A+ A++ A

„Нито един икономист не е открил обективен метод за измерване на корупцията“, заяви бившият финансов министър Симеон Дянков в интервю за руското списание "Денги", цитирано от БГНЕС.

Дянков дава съвети, как правилно да се провеждат реформи и защо бизнесът невинаги успява да осъзнае тяхното значение. Едновременно с това той разкрива, как е станал ректор на Руската икономическа школа /РИШ/.

"Всичко се случи много бързо. През август ми позвъни членът на борда на директорите на РИШ - главният икономист на Европейската банка за възстановяване и развитие, Ерик Берглоф, с който сме работили заедно дълги години, и ми каза: "Има нещо интересно, което може да те заинтересува и теб. Можем ли да го обсъдим?", споделя Дянков.

"РИШ е може би едно от петте най-добрите висши икономически училища в Европа. Но тук има още какво да се желае. Нашата цел е след три години РИШ да се превърне в един от най-добрите икономически университети извън САЩ", казва бившият финансов министър. По думите му, в САЩ има много икономически училища и с тях е трудно да си съперничиш, но на един следващ етап – това е напълно възможно.

#Риш #Ерик Берглоф #САЩ #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници