8763 са нелегалните имигранти в България, съобщи министър Йовчев

8763 са нелегалните имигранти в България, съобщи министър Йовчев
8763 са нелегалните имигранти към момента у нас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„8763 са нелегалните имигранти към момента“, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев на пресконференция относно Плана за овладяване на кризата, възникнала в следствие на масовото навлизане на лица, търсещи закрила на територията на Република България, предаде Агенция „Фокус”.

Стана ясно, че в местата за настаняване към момента са настанени 5 199 лица, а на външни адреси има още 3 564. В арестите на Главна дирекция „Гранична полиция” има 692 лица. „Нямаме съществено покачване на престъпленията, предизвикани от бежанци. При хората с такъв статут и сирийците няма такива регистрирани. Имаме проблем с хора, които идват от Северна Африка”, обясни Йовчев.

„Проблемът в Турция е много сериозен – може би има над 600 хил. лица, които търсят закрила. Разбираемо, турските власти не са в състояние да отделят ресурс за контрол. Това позволява освен сирийци, и граждани от други страни да се възползват от ситуацията и да се опитат да дойдат на наша територия“, каза още министърът.

#Цветлин Йовчев #министър #лица #бежанци #хора #контрол #Африка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници