„Зелените” не напускат Реформаторския блок

„Зелените” не напускат Реформаторския блок
A A+ A++ A

Партия „Зелените" не напуска Реформаторския блок, но няма да преговаря с останалите формации за предизборна коалиция, заяви в ефира на bTV съпредседателят на партията Борислав Сандов, опровергавайки публикациите в няколко електронни издания в понеделник.

„Решението не е за категорично напускане. То е отправено към другите лидери, които напоследък говорят за коалиция. Онова, което ни обединява – оставката и платформата за демократизация, остава", коментира Сандов.

Той обясни, че за евентуална коалиция с партиите от Реформаторския блок е необходимо решение на Националното събрание на „Зелените", каквото досега няма.

„Поне на Европейските избори не можем да се явим заедно, защото сме от различни политически семейства", обясни Борислав Сандов. Това беше и един от въпросите при създаването на Реформаторския блок като принципно дясно обединение. Там обаче намериха място и „Зелените", които попадат в левия политически сектор. Лидерите обясниха тогава, че това, което ги обединява, е искането за демократизация и демафиотизация.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници