Вигенин: България подкрепя Албания за ЕС кандидат

Вигенин: България подкрепя Албания за ЕС кандидат
Двамата подчертаха взаимното желание на България и Албания, търговско-икономическото сътрудничество да бъде издигнато на равнището на политическите контакти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България ще подкрепи предоставянето на статут „страна-кандидат“ за ЕС на Албания, заяви външният министър, Кристиан Вигенин, на срещата си с албанския посланик в София, Петрит Карабина.

Вигенини изрази надежда, че предстоящото му посещение в Тирана ще помогне за по-нататъшното конкретизиране на съвместни действия в интерес на двете страни.

Посланик Карабина запозна българският министър с усилията, които полага новото албанско правителство за продължаване на реформите в страната в изпълнение на условията за европейска интеграция на Албания.

Министър Вигенин и Петрит Карабина се обединиха, че двустранните отношения са традиционно добри.

Двамата подчертаха взаимното желание на България и Албания, търговско-икономическото сътрудничество да бъде издигнато на равнището на политическите контакти.

Потенциални възможности за развитие, освен икономиката и търговията, предоставят енергетиката, развитието на инфраструктурата, културният и образователният обмен.

#България #Албания #Европейски съюз #Кристиан Вигенин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници