Европарламентът одобри бюджета на ЕС за 2014 г.

Европарламентът одобри бюджета на ЕС за 2014 г.
A A+ A++ A

Европейският парламент одобри бюджета на ЕС за 2014 г. Бюджетът е резултат на споразумение със Съвета след преговорите миналата седмица, съобщи пресслужбата на ЕП

Към бюджета бяха добавени 500 милиона евро за плащания, с което общият му размер, в сравнение с първоначалния, предложен от Съвета, стана 135,5 милиарда евро. Размерът на ангажиментите възлиза на 142,6 милиарда евро, в съответствие с предложението на Комисията по бюджетите.

След преговори, продължили до понеделник вечер, Парламентът и Съветът се съгласиха за решение на проблема с недостига в плащанията, през текущата фискална година. Това беше предпоставка за Парламента да одобри Многогодишната финансова рамка (МФР) за периода 2014—2020 година. Депутатите направиха възможно ЕС да започне първата година от новата МФР без дефицит, а самата рамка бе одобрена вчера.

Членовете на ЕП също така гарантираха, че ЕС ще компенсира жертвите на катастрофалните наводнения и суша през 2013 г. и че приоритетите на Парламента за 2014 г. в области като заетост, научни изследвания и иновации, управление на границите и хуманитарната помощ ще бъдат взети под внимание.

#Европейският парламент #Бюджет 2014 #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници