Стоичков даде "Златната обувка" на Меси

Стоичков даде "Златната обувка" на Меси
Христо Стоичков връчи "Златната обувка" на Лионел Меси. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Христо Стоичков връчи "Златната обувка" на Лионел Меси.

Бившата и настоящата звезда на Барселона се прегърнаха, а аржентинецът не пропусна да благодари на семейството и съотборниците си за подкрепата, предаде bTV.

Това е третата "Златна обувка" в колекцията на Меси. Аржентинецът спечели приза за голмайстор номер 1 на Европа, след като отбеляза 46 гола в Примера дивисион и събра 92 точки. След него останаха Кристиано Роналдо (68 точки), Единсон Кавани (58 точки), Радамел Фалкао (56 точки) и Робин ван Перси (52 точки).

Стоичков  е печелил "Златната обувка" за сезон 1989/1990, когато вкарва 38 гола с екипа на ЦСКА. Българската легенда на Барселона за втори път награждава Меси.

"Първата "Златна обувка" бе лесна – 24 мача, 38 гола (бел.ред. головете са 34). Втората бе много трудна. Пожелавам му следващата "Златна обувка" да е от световното първенство. Защото той заслужава. Защото "Златната обувка" от Мондиал е награда, която е продукт на целия отбор, целия треньорски щаб и знам, че той има тази сила да я спечели. Има чистия и здрав аржентински дух. Пожелавам му бързо да се възстанови и да се завърне със същата страст. Да забрави за папараците, защото те могат да навредят много.", коментира Христо Стоичков.

"Спомням си го с дълга коса и като момче, което не бе свикнал с толкова студено време. Имах късмета да се запозная с него толкова млад, с него и с всички тези момчета, които се превърнаха в големи играчи, които написаха част от историята на Барселона", допълни Камата.

#Христо Стоичков #Лионел Меси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници