Париж е най-добрият град за студентите

Париж е най-добрият град за студентите
A A+ A++ A

За втора поредна година Париж беше определен за най-добрия град в света за студенти. Лондон остана на второ място само с две точки по-малко в класацията на британската компания Quacquarelli Symonds (QS).

"Не е чудно, че Лондон привлича толкова качествени студенти от цял свят. Лондон има повече висококачествени висши учебни заведения от който и да е друг град", заяви кметът на града Борис Джонсън пред ВВС, цитиран от "24 часа".

Френската столица продължава да побеждава Лондон както заради много по-ниските такси за обучение, така и заради качеството, което предлагат.

За да намерят място в класацията, градовете трябваше да отговарят на две изисквания - да са с население над 250 000 души и да имат поне два университета в класации на QS за най-добрите висши учебни заведения в света. Тези критерии били покрити от 98 града в света.

САЩ имат най-много градове в топ 50 тази година - седем, следвани от Австралия с шест, Великобритания и Канада с по три. В топ десет попадат още Сингапур, Сидни, Цюрих, Мелбърн, Хонконг, Бостън, Монреал и Мюнхен.

#Париж #Лондон #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници