Йовчев: Протестите са риск, сами по себе си

Йовчев: Протестите са риск, сами по себе си
A A+ A++ A

„Никога не съм си помислял да кажа, че протестите са риск, сами по себе си. Имаме куража и обсъждаме абсолютно всички аспекти, на основата на анализа, който сме направили", коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който напусна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

"Социално-политическата обстановка е наистина един генератор на заплахи и рискове за националната сигурност, който ако не отчетем и ако не предприемем необходимите мерки, няма да съумеем да управляваме.", каза още Йовчев, цитиран от "Фокус".

"Съгласно българското законодателство и европейските норми, ние имаме право да охраняваме нашата държавна граница, която е и външна граница на ЕС. Нелегалното преминаване на границата е престъпление по Наказателния кодекс. Не знаем кой в момента иска да пресече нелегално границата, дали този човек е бежанец, дали е икономически емигрант или потенциален терорист. От тази гледна точка, ще продължим да защитаваме и охраняваме нашата граница, по този начин", посочи министър Йовчев.

#Цветлин Йовчев #КСНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници