Бедствено положение в Шуменска област

Бедствено положение в Шуменска област
С нея за 24 часа се забранява влизането, пребиваването и движението на територията на областта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бедствено положение беше обявено и в Област Шумен.

Бедствено положение е обявено в Шуменска област със заповед на областния управител Димитър Александров, предаде Агенция „Фокус“.

С нея за 24 часа се забранява влизането, пребиваването и движението на територията на областта.

От утре се затварят всички училища в Шуменска област. Средищните няма да учат до четвъртък, а останалите до петък включително.

30 сигнала за инциденти са получени от началото на деня, като 23 от тях са обработени. В момента всички сили на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ са насочени за помощ на две болни деца – в с. Избул и гр. Плиска, и на болен в с. Красен дол.

Според комисар Иван Иванов до час-два ще могат да пътуват само верижни машини, три високопроходими пожарни вече са закъсали.

Засега магистрала „Хемус“ и Ришкият проход са обработени, но са заснежени и със снегонавявания. 44 машини почистват републиканската пътна мрежа.

Няма опасност от преливане на язовири, водоеми и реки в областта. Свободният обем в яз. „Тича“ е 56 млн. куб. метра и е достатъчен за посрещане на високи води. От вчера следобед от него се изпускат по 9 куб. м/сек. Засега обстановката е нормална, но ще стане критична, когато започне снеготопенето.

От Община Шумен заявиха, че ще предложат четвъртокласната пътна мрежа да се чисти само от 6.00 до 9.00 ч. и от 16.00 до 20.00 ч.

През останалото време ще има само дежурни машини, защото няма смисъл да се чисти постоянно, след като минути след минаване на машините, поради силния вятър, пътищата отново са затрупани. Над 10 автомобила, повечето от които джипове, са закъсали в община Шумен.

Утре в 9.00 ч. ще се проведе ново заседание на Областния щаб за координация на спасителните и неотложните аварийно-възстановителни работи.

#пътища #бедствено положение #Шумен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници