България в траур, ситуацията в Хасковско остава усложнена

България в траур, ситуацията в Хасковско остава усложнена
Въздушна снимка на наводненото село Бисер, където загинаха 9 души след пропукване на стената на язовир „Иваново“. Снимка: Министерство на отбраната
A A+ A++ A

Обявен е Ден на национален траур в памет на загиналите в района на Харманли.

Тридневен траур е обявен и в община Харманли. Спасителните и възстановителните работи в област Хасково продължават, предаде БНР.

Премиерът Бойко Борисов ще разговаря с комисаря по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева за ситуацията в село Бисер.

Двамата ще обсъдят възможностите за финансово подпомагане от страна на Европейската комисия за възстановяване на щетите от бедствието.

Ситуацията в Хасковския регион е усложнена заради обилния снеговалеж и силния вятър. 17 села са без електричество.

В с. Бисер нощта премина без инциденти, съобщиха от кризисния щаб. Рано сутринта започна раздаване на топла закуска. Пристигна поръчаният фургон за семейство, останало без къща.

Затворен е ГКПП „Капитан Андреево" и Тополовград–Харманли. В Свиленград и Любимец, които са без вода от вторник заради авария, са докарани 17 водоноски.

Язовир „Ивайловград“ прелива с 500 куб.м в секунда. Критичният праг е 640 метра в секунда. Нивото на реките е спаднало, информира областният управител Ирена Узунова.

#язовир „Иваново“ #наводнение #Хасковска област #Бисер #траур #национален траур

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници