Калфин алармира: Българи със засегнати права в ЕС да реагират остро

Калфин алармира: Българи със засегнати права в ЕС да реагират остро
Калфин предупреждава българите да реагират, ако нарушават правата им в ЕС.
A A+ A++ A

Българският евродепутат Ивайло Калфин заяви в ефира на БНР във вторник, че насаждането на негативно отношение към българи и румънци има политически и предизборен характер, но въпреки това, не бива да се спира с усилията да се противодейства на тази кампания. Въпреки че няма как да бъдат предприети чак такива "драконовски мерки", за които се говори, остава едно незаслужено петно върху всички български граждани и затова трябва да има много остра реакция.

Калфин подчерта, че от 1 януари 2014 година българите няма да имат абсолютно никакви ограничения да пътуват в цяла Европа, да започват работа, където и да било в Европа, без някакво специално разрешение, и да учат, където и да било в Европа. Според него би имало проблем само за тези, които разчитат да отидат в друга държава, за да получават по-добри социални помощи, отколкото в България.

"Ако имат проблем, българите задължително да се обръщат към българското посолство в съответната страна. Знам, че някои от тях не са особено очаровани от това нещо, но това е институцията, която би трябвало да защити правата им", посъветва Калфин.

#Ивайло Калфин #ЕС #Европа #България #българи и румънци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници