Турската прокуратура разследва твърденията за "паралелна държава"

Турската прокуратура разследва твърденията за "паралелна държава"
От своя страна главният политически съветник на Ердоган и известен журналист Ялчън Акдоган, написа, че „в армията е сформирана конспирация”. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Главната републиканска прокуратура в Анкара се е самосезирала и започнала разследване на твърденията за съществуването на „паралелна държава”.

Кратко след операцията на Истанбулската прокуратура и полиция срещу корупционните практики и рушветчийството от 17 декември, турският премиер Реджеп Ердоган призна, че „вътре в съдебната система съществува паралелна организационна структура”, предава „Фокус“.

Малко след това зам.-председателят управляващата "Партия на справедливостта и развитието" Мехмет Шахин добави, че „член на Върховният касационен съд, който е известен като имам на религиозната общност, базира решенията си според указанията на религиозният проповедник и лидер на ислямската секта „Нурджу” - Фетхуллах Гюлен, (известен още и като „Ходжата”)”.

От своя страна главният политически съветник на Ердоган и известен журналист Ялчън Акдоган, написа, че „в армията е сформирана конспирация”.

С подобни твърдения за „паралелната държава” излезе в четвъртък и известният с влиянието си сред кръговете на управляващата партия и колумнист в проправителствения вестник „Йени Шафак” Абдюлкадир Селви , посочва турската NTV.

#Реджеп Ердоган #Турция #разследване #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници