Заложиха бомби на израелски дипломати в Индия и Грузия

Заложиха бомби на израелски дипломати в Индия и Грузия
Индийската полиция съобщи, че кола на посолството е пострадала при взривяването на бомба и една жена е била ранена. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Атентати са били организирани срещу служители на посолствата на Израел в Индия и Грузия, съобщиха от израелското външно министерство.

Бомба е избухнала в Делхи, но второто взривно устройство в Тбилиси е било обезвредено, предаде БГНЕС, позовавайки се на „Ройтерс“.

Индийската полиция съобщи, че кола на посолството е пострадала при взривяването на бомба и една жена е била ранена. За момента самоличността й не е известна, не е ясно и какво е състоянието й.

„Имаше опит за атака и едната беше успешна“, заяви Пол Хиршсон, говорител на израелското външно министерство.

„И в двата случая засегнатите хора работят в израелските посолства“, уточни същият източник.

Говорителят потвърди, че бомба е била открита в кола на служител на израелското посолство в грузинската столица Тбилиси, но тя е била обезвредена от местната полиция.

Хиршсон заяви, че израелският посланик в Индия не е пострадал при атентата в Ню Делхи. Израел постави дипломатическите си мисии в чужбина в особено високо ниво на тревога преди годишнината на 12 февруари от убийството през 2008 г. на Имад Мугниех, военен лидер на ливанската шиитска групировка Хизбула.

Подкрепяната от Иран групировка се зарече да отмъсти за смъртта на Мугниех при атентат с кола бомба в Дамаск, за който обвинява Израел.

Израелските граждани бяха предупредени и за възможни ответни мерки, наредени от Техеран заради убийството на няколко учени, свързани с противоречивата иранска ядрена програма. Никой не е поел отговорност за убийствата им.

#Индия #Грузия #Израел #атентати #коли #посолства #бомба #бомби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници