Румен Петков: Имаме катастрофален провал в кадровата политика

Румен Петков: Имаме катастрофален провал в кадровата политика
Румен Петков заяви, че много от избирателите са разочаровани от настоящото ръководството на БСП и се чувстват излъгани. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият вътрешен министър Румен Петков заяви в предаването „На светло с Люба Кулезич” по Нова телевизия, че няма намерение да напуска БСП.

"Това, че имам сериозни различия с ръководството на БСП не е от скоро, но това не е повод да напускам партията. Има други неща, чисто политически, които поставят знака за различие – неизпълнението на ангажиментите. Лошото е, че не правим анализ и изводи от грешките", коментира Петков.

Според него, ако БСП иска да постигне силен резултат на предстоящите европейски избори, е важно да покаже премерени действия и диалогичност.

„Въпросът е дали искаме една силна левица или просто става дума за някаква самоцелна битка на Сергей срещу Бойко. Няма никакво съмнение, че основният опонент и за мен, и за Георги Първанов, и за Ивайло Калфин е Бойко Борисов. Но основният проблем на държавата е липсата на диалог. Станишев е мандатоносител, но или не иска, или не може да поеме отговорността за един активен политически диалог, който да структурира ключовите въпроси пред държавата и пътищата за тяхното решаване”, обясни бившият министър.

Румен Петков заяви, че много от избирателите са разочаровани от настоящото ръководството на БСП и се чувстват излъгани.

„Имаме катастрофален провал в кадровата политика, който не се обсъжда публично. Ако тези хора не бъдат ориентирани и не им се даде шанс да гласуват за нещо в левия спектър, ангажиращо се със социални приоритети, това ще бъде грешка и на БСП, и на обществото”, заяви той.

#Румен Петков #Петков #Сергей Станишев #Калфин #Борисов #Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници