Национален траур в Израел преди погребението на Шарон

Национален траур в Израел преди погребението на  Шарон
Шарон почина в събота след осем години, прекарани в кома. Снимка: nypost.com
A A+ A++ A

Смъртта на бившия израелски премиер Ариел Шарон потопи Израел в атмосфера на траур преди погребението, насрочено в понеделник край фермата му в Южен Израел, Шарон почина в събота след осем години, прекарани в кома, предаде АФП.

Всички медии поместват на първите си страници материали за смъртта на някогашния силен човек на десницата. Радиостанциите и телевизиите отделиха дълги часове ефирно време за спомени, споделени от израелски политици и бойни другари на този бивш генерал с оспорвано минало. Поместени са и снимки, показващи най-вече как Шарон се занимава с овцете и кравите си в семейната ферма, където по негово желание ще бъде погребан до своята втора съпруга Лили.

В неделя тялото на Шарон ще бъде изложено в Кнесета - израелския парламент, от 12.00 до 18.00 ч. местно време (10.00 - 16.00 по Гринуич) за поклонение. За желаещите да участват в поклонението ще бъдат открити специални автобусни линии с цел да се избегнат задръствания по улиците, предава БТА.

Ариел „Арик“ Шарон е роден на 27 февруари 1928 г., в Кфар Малал, Палестина (сега Израел). Той е ключова фигура в израелските военни операции в продължение на десетилетия, вдъхновява дебат за етиката на неговата тактика. Шарон е учредител на партия Ликуд, най-голямата партия в управляваща коалиция в израелския парламент.

#Ариел Шарон #Шарон #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници