Йордан Соколов: Христо Бисеров контролираше митниците

Йордан Соколов: Христо Бисеров контролираше митниците
Соколов разясни, че са коментирани и други покупки на Бисеров - втора къща, парцели, имоти. Чувало се, че му носят и куфарчета. Снимка: toppresa.com
A A+ A++ A

Христо Бисеров е имал контрол върху митниците, докато е бил в СДС. Той имал и голямо влияние в синия съюз. Той ръководеше структурите по места и дърпаше конците, заяви бившият председател на Народното събрание Йордан Соколов в предаването "Тази неделя" по Би Ти Ви.

Соколов бе категоричен, че от доста време в публичното пространство е имало информация за лично облагодетелстване от Бисеров и други от СДС. Един от примерите е скандалът с къщата до Военната академия в София, с която Бисеров се сдоби и не стана ясно как е платена.

"Тогава на изпълнителен съвет няколко пъти го питахме от къде са парите за къщата, но той се държеше доста арогантно и казваше, че на никого не е длъжен да дава обяснение", каза Соколов.

Соколов разясни, че са коментирани и други покупки на Бисеров -  втора къща, парцели, имоти. Чувало се, че му носят и куфарчета.

"Мисля, че до някаква степен имаше контрол върху митниците. Ако са му носени куфарчета с пари, то те не са стигали до СДС, а си е действал самосиндикално", каза той.

Йордан Соколов поясни, че СДС вероятно не са разполагали с категорични доказателства, за да го обвинят.

"В края на краищата заради съмнения той и Йордан Цонев бяха изключени от СДС  и отидоха в ДПС", допълни той.

#Йордан Соколов #Соколов #Христо Бисеров #Бисеров #скандал #ДПС #СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници