Първанов: Никакви ултиматуми – АБВ продължава

Първанов: Никакви ултиматуми – АБВ продължава
„БСП трябва да бъде напусната от онези, които изневериха на ценностите – това е ръководството на партията, то носи политическата отговорност“, заяви Георги Първанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„АБВ продължава“, заяви бившият президент Георги Първанов за инициативата си пред бТВ.

„Важно е да говорим за политики“, каза Първанов и добави, че няма да се откаже от проекта.

„Нещата загрубяха повече, отколкото допусках, който иска да изключва – впрочем тази формулировка отсъства от устава, – да дойде в общинската организация в Ковачевци“, отбеляза Първанов.

„Буруджиева обясни, че ще ме изключат от Националния съвет. В историята на XX век в левицата няма случай, в който някой да е изключен за две непосетени събрания“, отбеляза той.

„БСП трябва да бъде напусната от онези, които изневериха на ценностите – това е ръководството на партията, то носи политическата отговорност. Ние сме свалили доверието си от ръководството на БСП, така че изпреварващо сме решили този въпрос и сме дали своя отговор“, коментира Георги Първанов.

Той обяви, че няма да спази ултиматума на БСП до една седмица да се откажат от парлалелната листа.

Във връзка със записите, за които журналистката Кристина Патрашкова съобщи миналата седмица, Първанов каза, че е подал жалба до Софийски районен съд, за да осъди автора на тази клевета, публикувана във вестника.

#АБВ #БСП #Георги Първанов #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници