Кунева: България не определя националния си интерес

Кунева: България не определя националния си интерес
„Липсва политически характер във външната ни политика, вероятно от желание да сме незабележими“, заяви Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България е пасивна във външната си политика и не определя националния си интерес, заяви председателят на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева в изказването си на днешното представяне на доклада „Европейски външнополитически бележки 2014“, инициатива на Европейския съвет за външна политика.

„България не показва активна външнополитическа позиция“, подчерта Кунева и посочи важните външнополитически теми според визията на Реформаторския блок – ситуацията в Украйна, проблемите със сирийските бежанци и условията им на живот в България, преговорите на Сърбия за членство в ЕС, Гръцкото председателство и неговите приоритети.

Според лидера на „Движение България на гражданите“ по тези теми България е без адекватна политическа позиция.

„Липсва политически характер във външната ни политика, вероятно от желание да сме незабележими“, заяви Меглена Кунева и го определи като грешен подход.

„Партньорите ни искат да разберат какво мислим и това се нарича предвидимост на позициите. Всяка държава трябва откровено да защитава интересите си и ви уверявам, че никой няма да ни се обиди, че защитава своя интерес, допълни тя. Трябва да знаем кое е в наш интерес, но лошата новина е, че не можем като общество да определим националния си интерес“, допълни Кунева.

#„Движение България на гражданите“ #България #Кунева #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници