Блокада на ГКПП Капитан Андреево

Блокада на ГКПП Капитан Андреево
Снимка: http://e-svilengrad.com/
A A+ A++ A

Ако до понеделник не бъде взето решение по проблема с транспортните разрешителни превозвачи ще блокират граничния пункт Капитан Андреево.

Днес в Пловдив се провежда среща на представители на малки и средни превозвачески фирми.

„Настояваме България да не дава на турската страна исканата от тях квота разрешителни, докато проблемът не се обсъди цялостно на междуправителствена среща.“ каза за радио Пловдив Ангел Траков, председател на Управителния съвет на Съюза на международните превозвачи и добави „В момента през Турция могат да пътуват само български превозвачи с многократни разрешителни, които се издават по други правила. Това създава напрежение в бранша и малките фирми се чувстват ощетени.“

В скоро време ще има среща на транспортните министри на България и Турция, обяви пред БНР премиерът Пламен Орешарски, който се срещна с турския премиер Реджеп Ердоган в Сочи.

На срещата на ресорните министри ще бъде решен спорът с разрешителните за превозвачите. В подходящ момент по-нататък ще се проведе съвместно заседание на двата кабинета в София, каза още Орешарски. На тази среща ще бъдат дискутирани и други, интересни за двете страни въпроси, допълни той.



#протест #превозвачи #Капитан Андреево

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници